top of page

Boek een lezing

42fbd0e9-1994-4e00-a37a-4cda1aa248ea.jpg

Lezing over de heksenvervolgingen en de link met de huidige tijd

 

Sinds enkele jaren geeft Manja Bedner lezingen over de heksenvervolgingen tijdens diverse gelegenheden. Dit is vaak in het kader van vrouwenemancipatie, zoals tijdens ‘Orange the World’. Afgelopen jaar sprak zij in het kader van ‘Orange the World’ zowel in Deventer als Laarne (België). Zij gaf het publiek meer context over de heksenvervolgingen en de impact op vrouwen vroeger en nu. Uiteraard kunnen de lezingen ook bij gelegenheden met een ander karakter  worden gegeven.

 

Manja heeft dankzij haar werk voor ‘De Heks van Almen’ en Stichting Nationaal Heksenmonument een bijzonder brede kennis over de heksenvervolgingen. Aangevuld met zeer gedetailleerde kennis over de heksenvervolgingen in Nederland. 

Daarnaast legt zij de link met onze huidige tijd en maakt voelbaar en inzichtelijk wat deze geschiedenis nog steeds voor ons betekent.

Vaak is er tijdens de lezing een levendige uitwisseling met het publiek.

 

Praktische informatie

  • Een lezing duurt anderhalf tot twee uur

  • Waar het zwaartepunt van de lezing komt te liggen kan worden overlegd. (geschiedenis, mechanisme van uitsluiting, feminisme, etc..) 

  • Lezing kan op locatie worden gegeven, het is wel belangrijk dat hier de mogelijkheid is een schermpresentatie te geven (bijvoorbeeld een beamer met diascherm)

Voor meer informatie klik op onderstaande knop.

bottom of page