De Heks van Almen
in de klas

‘De Heks van Almen’ van Theatermakers Achterhoek blijkt een doorslaand succes te zijn. De voorstelling vormt een levend monument van eerherstel voor mensen die onschuldig terechtgesteld zijn voor hekserij en legt maatschappelijke mechanismen bloot die bijzonder actueel zijn. De rol die de heksenvervolgingen hebben gespeeld in het vormen van de huidige maatschappij is substantieel, terwijl het een haast vergeten deel van onze geschiedenis bedraagt. Juist door de enorme reikwijdte van de thematiek trekt de voorstelling een heel breed publiek, allen aangesproken door iets anders.

 

Gendernormen, social media, uitsluiting, seksuele intimidatie, polarisatie, dader/slachtoffer dynamiek, klimaatverandering; slechts enkele van de thema’s van de voorstelling. ‘De Heks van Almen’ wijst de grote vraagstukken van onze tijd aan en is daarmee heel geschikt voor de jonge generatie. De makers bieden daarom een lespakket aan, waarin deze vraagstukken uitgediept worden. Bovendien is er de mogelijkheid om de voorstelling op scholen te spelen in combinatie

met één of meerdere lessen.

voorstelling_6-september-13-1-scaled_edited_edited_edited.png

Download hier alle informatie over het lespakket

We zijn hard aan het werk om in totaal 4 lessen te maken. Zeer binnenkort zal het complete 'De Heks van Almen'-lespakket hier te vinden zijn.

Klik op het icoon hieronder om de begeleidende brief van het lespakket te downloaden en te bekijken.

Klik op het icoon hieronder om de docentenhandleiding en de interactieve PDF van de eerste les 'het mechanisme van uitsluiting' te downloaden en te bekijken.

Bent u docent in het middelbaar onderwijs en maakt u gebruik van ons lespakket in uw lessen? Wat mooi! We zouden het zeer op prijs stellen als u ons hiervan op de hoogte brengt door te mailen naar info@theatermakersachterhoek.nl

 

Het is mogelijk dat wij de voorstelling op school komen spelen, neem contact met ons op voor meer informatie.

20210825_Lorelei_1_9357_Heks_van_Almen.jpg

foto: Ageeth Hummeling